perjantai 11. lokakuuta 2013

Toinen fysioterapiakäynti

Toisella fysioterapiakäynnillä käytettiin biopalautelaitetta. Biopalautteen kanssa käytettiin elektrodia, jonka olin saanut mukaani ensimmäisellä kerralla. Fysioterapeutti kertoi, että yleensä hän on paikalla huoneessa silloin kun elektrodin laittaa tai ottaa pois. Nyt ensimmäisellä kerralla hän kuitenkin poistui huoneesta. Liukasteena piti käyttää vesipohjaista jelly-liukastetta, koska öljypohjainen liukaste ei toimi biopalautelaitteen kanssa.

Biopalautelaite piirsi käyrää sen mukaan miten lantionpohjan lihaksia jännitti ja rentoutti. Ensin mitattiin lepoarvo, eli seisottiin määrätty aika paikallaan laitteen edessä tekemättä mitään. Oma arvoni oli noin 17. Fysioterapeutin mukaan tavoitearvo on noin 10. Lepoarvon mittauksen jälkeen tehtiin erilaisia harjoituksia. Esimerkiksi piti jännittää lihaksia tiettyyn arvoon asti tai jännittää tietyssä tahdissa.

Biopalautelaitteella harjoittelemisen jälkeen sain isomman elektrodin (Neen Periform+) itselleni. Uusi elektrodi oli huomattavasti isompi ja myös aivan eri mallinen. Sisälle tuleva osa noin 6,6cm ja leveys 3,2cm.

Neen Periform+
Neen Periform+

Neen Periform+
Neen Periform+
Kotiin sain seuraavanlaiset harjoitukset:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti